:: Om oss ::Tania & Martin med Trolle, Bella, Smokey & Alice
Foto / Jerry Östman

 

Bakom kennelprefixet Hi-Design´s finns Tania & Martin Jarlstam samt Karin Norrby. Vi (Tania & Martin) bor i Åkersberga som ligger 5 mil norr om Stockholm tillsamans med våra två barn Isabelle och Caspian.
Vi har för närvarande 2 tikar Smokey och Stella och en hane Loppan hemma i kenneln.
Tania är utbidad hundinstruktör, jaktinstruktör samt viltspårsinstruktör och håller en del kurser på sin fritid samt inom springer östras regi. Jag har alltid älskat att umgås med djur, men hundintresset är "medfött", då jag föddes in i en Dobbis kennel som min mor bedrev.
"Jag hade önskat mig en spaniel, sedan 6 års ålder men det fick vänta tills jag flyttat hemifrån. Januari 1999 köpte jag min efterlängtade springer spaniel Zita och sedan dess har det rullat på med springrar i våra hjärtan.
Martin var rädd för hundar innan han träffade Tania, men det gick snabbt över och Bella blev den stora favoriten. Bella kan komma undan med nästan vad som helst för husse då hon är hans lilla "ängel" hon behöver bara vifta på sina långa ögonfransar och kisa lite gulligt så charmar hon sig ur de allra flesta situationer. Numer har Martin Alice som sin "egen" fast matte lånar henne ibland. Med våra hundar tränar & tävlar vi inom jakt, viltspår, lydnad, bruks, agility samt åker på någon utställning då och då.


Karin & Puma

Karin Norrby gick in som delägare i kenneln 2004, hon bor i Sollentuna som ligger 2 mil norr om Stockholm tillsammans med maken Tony samt barnen Tim och Amanda. Karin har för närvarande en hund hemma Puma. Även karin är utbildad instruktör samt jaktinstruktör.

Aktivt klubbarbete ....
har det blivit en hel del av under åren för oss alla. Inom den lokala avdelningen som sekreterare, vice ordförande och ordförande samt jaktansvarig. Vi håller ibland kurser för klubben.

Vi har hittills haft tio kullar och vill hålla kennelverksamheten på en ganska låg nivå för att hinna hjälpa alla valpköpare så gott det går med bl a kurser och att hinna ge våra egna hundar den träning och motion dom behöver får att må bra. Alla hundarna i kenneln som används i avel är Fucosidos fria, ögonlysta, HD röntgade samt meriterade. Vi försöker att MH-beskriva de flesta av dem samt att testa jaktanlagen via funktionsbeskrivning. Hundarna bor inne med oss och är en del av vår familj.

Målet med uppfödningen är att föda upp trevliga, friska och mentalt sunda hundar med god exteriör med de ursprungliga jaktanlagen kvar till:

*Jakt
*Lydnad
*Utställning
*Agility
*Vilspår
*Bruks m.m

men främst som en underbar kompis i familjen

Det är viktigt för oss att alla valpar blir, förutom älskade familjemedlemmar, väl aktiverade och arbetade med. Springern är ingen soffpotatis, de behöver såväl mental som fysisk aktivitet. Springern är en aktiv ras som fodrar en vänlig men bestämd och konsekvent uppfostran. Vi är väldigt måna om vart våra valpar hamnar och om att få följa upp dom under deras liv, därför erbjuder vi valpkurser & fortsättningskurser och livstids back-up är en självklarhet.
Att få se en valpkull födas - växa upp - flytta ur valphagen
till sina "nya" familjer är en enorm upplevelse.
Att sedan få följa dessa små individer en bit på vägen genom valpträffarna och att utvecklas tillsammans med sina nya ägare och att få ta del av hundars framgångar i olika tävlings sammanhang är det som gör en stolt som uppfödare och ger en inspiration att fortsätta.

Tania & Martin Jarlstam
Norrbackavägen 4
18491 Åkersberga
08-378312 el 0707-190727
E-post

Karin Norrby
Liljevägen 6a
191 35 Sollentuna
08-382440 el 0733-264462
E-post